13. BICIKLIJADA „ MED SKRAJSKI BREGI “

Datum objave: 26. 8. 2024.

Društvo za sportsku rekreaciju Salinovec

  1. BICIKLIJADA „ MED SKRAJSKI BREGI “

Biciklijada ivanečkog kraja

25.08.2024. g. ( NEDJELJA ) U 10:00 SATI

Društvo za sportsku rekreaciju Salinovec u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Ivanca i Gradom Ivancom organiziralo je tradicionalnu trinaestu biciklijadu „ Med skrajski bregi “  u nedjelju 25.08.2024. godine sa početkom u 10:00 sati.

Prije početka djelatnice HZJZ su mjerile sudionicima krvni tlak i razinu šećere u krvi. Na početku sve prisutne je pozdravio prof. Kruno Poje. Potom je prisutne pozdravio u ime pokrovitelja zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić. Profesor Kruno Poje je iznio plan rute, te je bicikliste upoznao sa pravilima ponašanja na biciklijadi.

Ruta biciklijade je bila sljedeća: Salinovec  – Ivanec – Bedenec (Bedenska hiža) – Ribić breg – Stažnjevec – Šumski zec – Salinovec u dužini od 29 kilometara oko 3 sata vožnje, sa malim odmorom u Bedencu i kod Šumskog zeca. Ove godine biciklijada je išla dionicama ivanečke cikloturističke rute ( ICR ), koju je osmislila Turistička zajednica Grada Ivanca. Sudjelovao je 128 učesnika biciklijade.

Po povratku u Salinovec za sve sudionike je organizirana okrjepa, a potom je krenula tombola.

Posebne nagrade je kao i svake godine dodijelio organizator i to su:

  • Mlada nada biciklijade je Helena Hainž 2020. godište koja se vozila u sjedalici i Luka Hudoletnjak 2018. godište koji je odvozio svih 29 kilometra
  • Uzor mladima – Valent Maček 1944. godište
  • Miss bicikla biciklijade – vlasnica Vesna Mudri Brežni
  • Oldtimer godine – vlasnik Igor Štager
  • Otkačenko godine – vlasnik Dražen Lončar

Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradu Ivancu, Turističkoj zajednici Grada Ivanca, MUP Ivanec, DVD Salinovec kao i svim članovima DSR Salinovec koji su bili direktno uključeni u organizaciji naše 13. Biciklijade „ Med skrajski bregi „.

Više fotografija na : https://bit.ly/3Z0n2vY

 

Tajnik DŠR Salinovec: Stjepan Četrtek

Mob: 0915883857

Mail: scetrtek@gmail.com