38. SEOSKE IGRE SALINOVEC 2024.

Datum objave: 05. 8. 2024.

DRUŠTVO ZA SPORTSKU REKREACIJU

SALINOVEC

 

PREDMET: 38. SEOSKE IGRE SALINOVEC 2024. „

 

 

Društvo za sportsku rekreaciju Salinovec je i ove godine 38. puta za redom organiziralo pod glavnim pokroviteljstvom Grada Ivanca i pokroviteljstvom Varaždinske županije tradicionalne Seoske igre starih sportova, u nedjelju, 04.08.2024. godine.  Sudjelovale su četri ekipe i to su: UŠR Stažnjevec, USR Lepoglavska Ves, DŠR Lančić Knapić, i domaćin DSR Salinovec.

Igre je otvorio gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić, uz prisutne visoke goste izaslanika župana Varaždinske županije i predsjednika gradskog Vijeća Grada Ivanca Zdenka Đurasa, pročelnicu za kulturu Ljilljanu Risek, predsjednika  Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca Josipa Šimuneka i počasnog predsjednika DSR Salinovec Stjepana Hudoletnjaka.

Discipline u kojima su se natjecale ekipe su sljedeće: skok u dalj sa mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena sa ramena, viseća kuglana za žene, potezanje užeta za muškarce i muzikanti seoskih igara.

Na kraju medalje za prva tri mjesta, i nagrade za ukupni poredak podijelio je zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić, a prijelazni pehar predao je predsjednik DSR Salinovec Kruno Lepoglavec. Zahvaljujemo visokim gostima na dolasku i podjeli nagrada jer su time pokazali da cijene naš rad.

Ukupni pobjednik je UŠR Stažnjevec, drugo mjesto osvojio je domaćin DSR Salinovec,  treći su bili USR Lepoglavska Ves, dok je četvrto mjesto zauzeo DŠR Lančić – Knapić.

Moramo napomenuti da je ove godine posječenost igara bila izuzetno velika što nas posebno raduje. Također se zahvaljujemo i visokim gostima koji su uveličali našu manifestaciju, kao i svim članovima DSR Salinovec koji su odradili veliko posao oko same pripreme manifestacije jer se izradila sjenica koju smo koristili i na samim igrama gdje je bilo strašno puno posla.

 

U Salinovcu, 05.08.2024. godine.

TAJNIK DŠR SALINOVEC:

Stjepan Četrtek