12. BICIKLIJADA „ MED SKRAJSKI BREGI “

Datum objave: 28. 8. 2023.

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec

12. BICIKLIJADA „ MED SKRAJSKI BREGI “

Biciklijada ivanečkog kraja

27.08.2023. g. ( NEDJELJA ) U 10:00 SATI

                Društvo za športsku rekreaciju Salinovec u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Ivanca, Gradom Ivancom i zakladom Sv. Mihael organiziralo tradicionalnu dvanaestu biciklijadu „ Med skrajski bregi “  u nedjelju 27.08.2023. godine sa početkom u 10:00 sati.

Na samom početku sve prisutne je pozdravio predsjednik DŠR Salinovec Kruno Lepoglavec, zatim je pozvao direktoricu Turističke zajednice Grada Ivanca Romanu Pomper Pozder da se obrati prisutnima kao suorganizator biciklijade. Potom je prisutne pozdravio u ime pokrovitelja zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić. Profesor Kruno Poje je iznio plan rute koja je zbog velike vrućine malo smanjena, te je bicikliste upoznao sa pravilima ponašanja na biciklijadi.

Ruta biciklijade je bila sljedeća: Salinovec – Ivanečka Željeznica – Stažnjevec – Cerje Tužno – Druškovec – Ribić Breg – Jerovec – Ivanec – Salinovec u dužini od 27 kilometara. Sudjelovao je 92 učesnika biciklijade.

Po povratku u Salinovec za sve sudionike je organizirana okrjepa, a potom je krenula tombola gdje su se dijelile kacige, reflektirajuće kopče i naljepnice koje su se kupila od sredstava koje smo na natječaju dobili od zaklade Sv. Mihael. U tomboli su se dijelile i majice, kape, šalice, boce koje je donirala turistička zajednica Grada Ivanca.

Posebne nagrade je kao i svake godine dodijelio organizator i to su:

  • Mlada nada biciklijade dobio je Vito Cerovčec 2016. godište koji je odvozio svih 27 kilometra
  • Uzor mladima – Nikola Jelić 1948. godište
  • Miss bicikla biciklijade – vlasnica Dunja Cerovčec
  • Oldtimer godine – vlasnik Zvonko Kušter
  • Otkačenko godine – vlasnik Mladen Malić iz Zagreba

Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradu Ivancu, Turističkoj zajednici Grada Ivanca, zakladi Sv. Mihael na financijskoj potpori, kao i svim članovima DŠR Salinovec koji su bili direktno uključeni u organizaciji naše 12. Biciklijade „ Med skrajski bregi „.

 

Tajnik DŠR Salinovec: Stjepan Četrtek

Mob: 0915883857

Mail: scetrtek@gmail.com