37. SEOSKE IGRE SALINOVEC 2023.

Datum objave: 15. 8. 2023.

DRUŠTVO ZA ŠPORTSKU REKREACIJU

SALINOVEC

 

PREDMET: 37. SEOSKE IGRE SALINOVEC 2023. „

 

 

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec je i ove godine 37. puta za redom organiziralo pod glavnim pokroviteljstvom Grada Ivanca i pokroviteljstvom Varaždinske županije tradicionalne Seoske igre starih sportova, u nedjelju, 13.08.2023. godine.  Sudjelovlo je šest ekipa i to su: UŠR Stažnjevec, USR Lepoglavska Ves, DŠR Lančić Knapić, UG Prigorec DŠR Jalkovec i domaćin DŠR Salinovec.

Igre je otvorio gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić, uz prisutne visoke goste zamjenicu župana Varaždinske županije Silviju Zagorec, zamjenika gradonačelnika Grada Ivanca Marka Friščića, pročelnicu za kulturu Ljilljanu Risek, predsjednika i tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca Josipa Šimuneka i Borisa Gotala i podpredsjednika Turističke zajednice grada Ivanca Borisa Jagetića Daraboša.

Discipline u kojima će se takmičiti ekipe su sljedeće: skok u dalj sa mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena sa ramena, viseća kuglana za žene, potezanje užeta za muškarce i muzikanti seoskih igara.

Na kraju medalje za prva tri mjesta podjelio je Boris Gotal tajnik ZSUGI, a nagrade i pehare za ukupni poredak podjelio je gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić. Zahvaljujemo visokim gostima na podjeli nagrada jer su time pokazali da cijene naš rad.

Ukupni pobjednik je UŠR Stažnjevec, drugo mjesto osvojio je domačin DŠR Salinovec, a treći su bili UG Prigorec.

Moramo napomenuti da je ove godine posječenost igara bila izuzetno velika što nas posebno raduje. Također se zahvaljujemo i visokim gostima koji su uveličali našu manifestaciju, kao i svim članovima DŠR Salinovec koji su odradili veliko posao.

 

U Salinovcu, 15.07.2023. godine.

TAJNIK DŠR SALINOVEC:

Stjepan Četrtek