Održane 7. Dječje seoske igre Salinovec 2023.

Datum objave: 30. 5. 2023.

DRUŠTVO ZA ŠPORTSKU REKREACIJU

SALINOVEC

 

 

Održane 7. Dječje seoske igre Salinovec 2023.

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec je u suradnji sa Hrvatskom elektroprivredom 29.05.2023. godine je organiziralo „ 7. Dječje seoske igre Salinovec 2023. „ sa početkom u 09:30 sati na travnatom igralištu Područne škole Tin Ujević u Salinovcu. Djeca su bila podijeljena u dvije dobne skupine i to od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. Na dječjim seoskim igrama sudjelovala su sva djeca koja pohađaju Područnu školu Tin Ujević Salinovec, što znači 101 dijete a sudjelovali su i svi razrednici i svi ostali učitelji i tehničko osoblje škole što iznosi blizu 120 sudjelovanja. Igre je vodio prof. tjelesne kulture Kruno Poje i tajnik DŠR Salinovec Stjepan Četrtek. Discipline u kojima su se djeca takmičila su: skakanje u dalj s mjesta, guranje kotača bicikla, skakanje u vreći, nošenje košare na glavi, bacanje medicinke ( kamena ) sa ramena i potezanje užeta. Za svaku pojedinačnu disciplinu djeca su dobila medalje za prva tri mjesta, dok su za potezanje užeta što je ekipna disciplina djeca su dobila pehare kao i za ukupni poredak i još je svaki razred dobio loptu, a svaki sudionik majicu, a sve je to kupljeno od donacije HEP-a.

Ovom prilikom se zahvaljujemo HEP-u što je prepoznao vrijednost prenošenja kulturne baštine salinovečkog kraja na mlade naraštaje i donirao je Društvu donaciju za dječje igre, te svima koji su sudjelovali na igrama, kao i roditeljima koji su izdvojili malo svojeg slobodnog vremena i pomogli su da se ne zaborave stari seoski sportovi kojima su se igrale naše bake i djedovi.

 

U Salinovcu, 29.05.2023. godine.                                                   Tajnik DŠR Salinovec: Stjepan Četrtek