DŠR Salinovec u Vukovaru

Datum objave: 08. 5. 2023.

DŠR Salinovec u Vukovaru

                Na poziv organizatora 5. Festivala nematerijalne kulturne baštine „ Svi zaJedno Hrvatsko Naj „, članovi DŠR Salinovec su se odazvali uz pomoć Grada Ivanca na festival koji se održavao u centru Vukovara od 05. do 07.05.2023. godine.

DŠR Salinovec je predstavio svoju manifestaciju Hrvatski festival kiparenja motornom pilom i za tu prigodu u Vukovar su putovala dva kipara Dario Horbec iz Ivanca i Željko Ilić iz Klanjca obojica članovi DŠR Salinovec, a sa njima su na festivalu sudjelovali i još šestorica članova Društva koji su prezentirali rad Društva i znamenitosti ivanečkog kraja na štandu koji je bio opremljen promo materijalima Društva a i materijalima koje je donirala Turistička zajednica Grada Ivanca.

Dario Horbec je iz drva izradio vučedolsku golubicu, a Željko Ilić vukovarski vodotoranj. U slobodno vrijeme svi zajedno su obišli Ovčaru, memorijalno groblje gdje su upalili svijeće za sve poginule i nestale u ratu, vodotoranj, memorijalni centar domovinskog rata na Mitnici, bolnicu i spomen dom hrvatskih branitelja na trpinjskoj cesti.

Pošto smo bili jedini predstavnici ovog dijela Hrvatske na festivalu mislimo da smo dostojno predstavili znamenitosti ivanečkog i salinovečkog kraja. Zahvaljujemo se Gradu Ivancu i Turističkoj zajednici Grada Ivanca koji su nam pomogli prilikom odlaska u Vukovar.

U Salinovcu, 08.05.2023. godine.

Stjepan Četrtek tajnik DŠR Salinovec